Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, odgovornom osobom trgovačkog društva sa sjedištem u Varaždinu, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kako se sumnja, navedeni je donio odluku i potpisao nalog jednoj banci da se većim dijelom novčanih sredstava dobivenih od kredita, i to u iznosu od oko 2 milijuna kuna, plati dugovanje društva prema drugom trgovačkom društvu iz Varaždina. Isto je učinio iako je znao da je temeljem ugovora o poslovnoj suradnji s tim trgovačkim društvom njegovo trgovačko društvo radove trebalo platiti tek nakon plaćanja od strane trećega poslovnog subjekta s područja Koprivničko-križevačke županije.

Na taj je način u razdoblju od veljače 2012. godine do svibnja ove godine oštetio svoje trgovačko društvo za iznos dijela kamate plaćene po predmetnom kreditu, odnosno za iznos od oko 140 tisuća kuna. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari

17.08.2016. 08:30h Zadnja izmjena: 17.08.2016. 08:32

Foto: Ilustracija

Izvor: PU varaždinska