apel iz policije

Ovog vikenda čak četiri incidenta s psima - ubili mačku i psa, ozlijedili čovjeka

Objavljeno: 31.07.2023. 12:21

Zadnja izmjena: 31.07.2023. 12:21

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Kako navode iz Policijske uprave varaždinske, tijekom proteklog su vikenda zabilježena čak četiri incidenta u kojima su sudjelovali psi.

Naime, Policijska uprave varaždinska proteklog vikenda zabilježila je četiri događaja u kojima su sudjelovali psi, a koji su zbog neodgovornosti ili nedovoljne pažnje vlasnika, napali i usmrtili jednog psa i jednu mačku te tjelesno ozlijedili jednu osobu, kojom prilikom je ista zadobila lakše tjelesne ozlijede.

Ujedno je u jednom događaju došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane jednog vlasnika psa, koji je protivno propisima vodio svog psa bez povodca. Protiv svih odgovornih vlasnika pasa, slijede novčane kazne, koje su nakon izmjena Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, u rasponu od 200,00 do 1.000,00 eura.

Policija će pismenim putem obavijestiti Državni inspektorat, veterinarsku inspekciju, kako bi isti postupili sukladno Pravilniku o opasnim psima.

- Ovim putem ponovno apeliramo na vlasnike pasa da propuštanje nadzora može rezultirati izricanjem kazni za vlasnika te ugroziti sudbinu psa, i da imati psa znači imati i veliku odgovornost za njegovu dobrobit, za svoje obveze prema psu, ali i drugim ljudima - navode iz policije.

Komentari