Pokrenuta istraga 

Pijan tukao oca i brata pa sad sjedi u istražnom zatvoru

Objavljeno: 01.03.2024. 09:45

Zadnja izmjena: 01.03.2024. 09:47

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je22. veljače rješenje o provođenju istrage protiv 21-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede, tjelesne ozljede i dva kaznena djela prijetnje.

Kako se ističe u priopćenju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 19. veljače ispred obiteljske kuće u mjestu kraj Novog Marofa u alkoholiziranom stanju rukom udario u glavu svog 69-godišnjeg oca koji je od udarca pao i udario glavom u asfaltirani površinu te zadobio ozljede opasne po život (kompleksnu ozljedu mozga). Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik prethodno istog dana prijetio ocu i svom bratu (2006.), kao i da je nanio bratu tjelesne ozljede udarcima šakom u glavu i tijelo. 

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti, a sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog i odredila okrivljeniku istražni zatvor.

Komentari