Istraga oko pokušaja ubojstva

Pokrenuta istraga protiv oca i sina zbog pokušaja ubojstva dvojice brata

Objavljeno: 29.07.2023. 09:01

Zadnja izmjena: 29.07.2023. 12:08

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu 26. srpnja provelo je prva ispitivanja dvojice uhićenih hrvatskih državljana (1970. i 1998.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njih zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja ubojstva.

Kako su izvijestili iz Državnog odvjetništa RH, postoji osnovana sumnja da je 53-godišnji okrivljenik (otac) nakon ponoći 25. srpnja 2023., u jednom mjestu na području Varaždinske županije, zajedno s 25-godišnjim okrivljenikom (sin) ušao u kuću 29-godišnjaka i njegovog 16-godišnjeg brata te u nekoliko navrata repetirao pištolj i pokušao u njih ispaliti hice s ciljem da ih usmrti, ali do ispaljenja metaka nije došlo. Osnovano se sumnja da je okrivljeni 25-godišnjak pritom uputio prijetnje smrću obojici oštećenika.  

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv obojice okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku, opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, opasnosti od počinjenja kaznenih djela kojima se prijeti i opasnosti od dovršetka pokušanih kaznenih djela.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je navedeni prijedlog u odnosu na okrivljenog 53-godišnjaka i odredila mu istražni zatvor, dok je okrivljenom 25-godišnjaku odredila mjere opreza zabrane približavanja i komuniciranja sa žrtvama i svjedocima, navode iz DORH-a.

Komentari