carinska uprava

Pokušao prokrijumčariti 20 kila duhana za crno tržište u kamionu natovarenom bačvama

Objavljeno: 31.07.2023. 09:05

Zadnja izmjena: 31.07.2023. 09:05

Foto: Carinska uprava

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Varaždin spriječili domišljat pokušaj nezakonitog krijumčarenja sitno rezanog duhana u Kloštru Podravskom.

Kako stoji na stranicama Carinske uprave, provodeći pojačane mjere nadzora dana 27. srpnja 2023. carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Varaždin radi kontrole zaustavili su u mjestu Kloštar Podravski teretno vozilo marke Iveco Daily, hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin RH.

Pregledom vozila, u prostoru putničke kabine ispod stražnjeg sjedala na kojem se nalazila metalna bačva, pronađeno je 20,00 kilograma sitno rezanog duhana upakiranog u 20 prozirnih vrećica, neoznačenog duhanskim markicama Ministarstva financije Republike Hrvatske i pripremljenog za prodaju na "crnom" tržištu, a na koji nije na zakonit način obračunata i naplaćena trošarina i za koji navedeni ne posjeduje dokumentaciju.

Pronađeni sitno rezani duhan je oduzet, a protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. Kaznenog zakona.
Kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 2.283 eura oduzeto je i teretno vozilo korišteno za nezakonit prijevoz sitno rezanog duhana.

Komentari