Popili koju više pa se u Varaždin dovezli ukradenim autobusom

Ilustracija

Objavljeno: 25.08.2014. 12:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Između 22. do 23. kolovoza, u Beletincu, nepoznati je počinitelj otvorio parkirani autobus marke Steyer, vlasništvo prijevozničkog poduzeća iz Varaždina, te uporabom ključa stavio autobus u pogon i odvezao se u Varaždin, izvijestila je Policijska uprava Varaždinska.

U Varaždinu je autobus parkiran i ostavljen na peronu autobusnog kolodvora. Pregledom su utvrđena određena oštećenja autobusa, a visina materijalne štete će se utvrdit naknadno.

Kako saznajemo od mještana Beletinca autobus je bio parkiran na općinskom zemljištu i ukraden usred noći, a već oko 3 sata nađen je na kolodvoru. U Beletincu gdje je stajao autobus nađene su prazne boce votke i cole. Prema našim informacijama dolasku autobusa su svjedočili taksisti koji su o tome obavijestili nadležne. Na izlasku s općinskog zemljišta porušena je ograda te su nastala još neka oštećenja na autobusu koja se spominju u policijskom izvješću.

Sve to ide u prilog nagađanjima da se radi o "prigodnoj krađi" te da vozač nema iskustva u vožnji autobusa.

Krađe autobusa ovog tipa nisu rijetke, saznajemo, posebno jer se radi o starim autobusima u koje je lako provaliti te ih upaliti i bez ključa.

>> Bizarna krađa u Ivancu: Lopovi s kolodvora ukrali – autobus!

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Komentari