Poznati detalji nesreće u Donjem Kućanu: Vozačica završila u bolnici, šteta veća od 10 tisuća kuna

Objavljeno: 17.12.2015. 11:21

Zadnja izmjena: 15.01.2016. 10:26

Foto: Nikola Kokotec

Jučer je, kao što smo već izvjestili, u Donjem Kućanu na prijelazu ceste preko željezničke pruge došlo do naleta vlaka na osobno vozilo...

Zbog nesreće je prekinut promet preko pružnog prijelaza, a naši reporteri bili su na mjestu događaja nakon nesreće. Spomenuti pružni prijelaz na kojem je došlo do nesreće, obilježen je samo Andrijinim križem, bez zvučnih i svjetlosnih signala koji najavljuju nailazak željezničkih kompozicija.

>>FOTO: U naletu putničkog vlaka na automobil u Donjem Kućanu, jedna osoba ozlijeđena

Kako saznajemo iz priopćenja PU Varaždinske, osobnim automobilom upravljala je žena starosti 49 godina. Došavši do prijelaze ceste na kojoj nema uređaja za zatvaranje prometa niti uređaja za davanje znakova kojim se najavljuje približavanje vlaka, nije se zaustavila i uvjerila da li nailazi vlak, već je nastavila kretanje.

Tom je prilikom u zadnji desni dio vozila udario vlak koji je prometovao na relaciji Varaždin - Koprivnica. Uslijed udara je vozilo odbačeno u jarak pri čemu je nastala materijalna šteta od 10 tisuća kuna. Vozačica je zadobila ozljede te joj je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin, a ozljede joj zasad nisu okvalificirane. 

Komentari