Prevarama u gospodarskom poslovanju oštetili tvrku iz Sudovčine za 71,470 kuna

Objavljeno: 28.11.2014. 12:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe starosti 66 i 68 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prevare u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da je muškarac starosti 66 godina kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva kojem je sjedište u Zagrebu po prethodnom dogovoru sa 68-godišnjakinjom za svoje trgovačko društvo u siječnju 2009. godine ovjerio bjanko zadužnicu te zajedno sa obrascem Bon-1 i Bon-2 i kartonom deponiranih potpisa predao navedenoj, koja je istu dokumentaciju putem jedne osobe predala odgovornoj osobi trgovačkog društva kojem je sjedište u Sudovčini, a koje je u dva navrata isporučilo naručenu robu.

Istu su navedenu robu  prodali drugom trgovačkom društvu kojem je sjedište u Čakovcu, a isti su znali da je trgovačko društvo prezaduženo već do sada preuzetim obvezama plaćanja prema drugim dobavljačima i znali su da trgovačkom društvu predstoji neprekidna blokada poslovnog računa i trajala je neprekidno do brisanja navedenog društva iz sudskog registra.

Na taj način su poduzeću sa sjedištem u Sudovčini počinili materijalnu štete od 71,470 kuna. Protiv osumnjičenih podnosi se kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Komentari