Prevarili 74-godišnju Varaždinku i uzeli joj nekoliko tisuća kuna

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.06.2013. 15:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

U utorak, 18. lipnja, u Policijsku postaju Varaždin pristupila je 74-godišnja žena, te prijavila da je prevarena od strane više osoba, izvijestila je PU varaždinska.

Kako je navela, prošlog ponedjeljka, 10. lipnja u jutarnjima satima, prilikom kretanja Špinčićevom ulicom u Varaždinu, pokraj nje se zaustavilo osobno vozilo mađarskih registarskih oznaka.

Vozač vozila koji se služio hrvatskim jezikom, rekao joj je kako sa svojom suprugom i djetetom traži bolnicu u kojoj se nalazi njihov rođak koji je imao prometnu nesreću na području Varaždina. Tom je prilikom zatražio da im posudi iznos od nekoliko tisuća kuna koliko im je potrebno za hitnu operaciju rođaka.

Oštećena ih je žena odvela u svoj stan, te im predala traženi iznos, dok su se isti obvezali vratiti ga po povratku u Mađarsku, što do dana prijave nisu učinili, niti joj se javili.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Budući da su već zabilježeni slični slučajevi prijevara, varaždinska policija ovom prilikom ponovno skreće pozornost građanima da ne nasjedaju na ovakve i slične izlike počinitelja koji iskorištavaju njihovo povjerenje te, dovođenjem u zabludu ili koristeći nepažnju, otuđuju vrijedne predmete ili novac.

Ukoliko se netko od građana nađe u opisanoj situaciji, PU varaždinska savjetuje da odmah obavijeste policiju na broj 192, te da pokušaju zapamtiti što više detalja o takvim osobama, kao i registarskim oznakama vozila kojima se isti služe.

Komentari