Prijevara: Oštetio nekoliko trgovačkih društava za 42 tisuće kuna

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 23.08.2013. 18:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju.

- Naime, sumnja se da je navedeni muškarac, kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Sisku, tijekom studenog 2012. godine lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem u zabludu, odnosno predočenjem naloga za plaćanje iz kojeg je proizlazilo da je isti naplaćen, iako ga nije ni predao na naplatu, u trgovini poduzeća sa sjedištem u Varaždinu, preuzeo robu u vrijednosti od oko 6 700 kuna - priopćeno je iz PU varaždinske.

Tom je prilikom također utvrđena sumnja da je od studenog do prosinca iste godine od još tri trgovačka društva preuzeo različitu robu iz njihovih prodajnih asortimana, ukupne vrijednosti od oko 35 000 kuna.

Kao instrument osiguranja plaćanja u tim je slučajevima koristio ovjerene bjanko zadužnice za različite iznose, iako je znao da na poslovnom računu nema novčanih sredstava i da su one nenaplative, a preuzete obveze nije platio do danas.

Komentari