U polju pronađen leš čovjeka kojeg traže od srpnja 2010?

Objavljeno: 13.10.2011. 18:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

U polju u predjelu Slokovica u Donjem Hrašćanu kraj Preloga u četvrtak je pronađen ljudski leš. Nagađa se da se radi o Krunoslavu Kontrecu (36) iz Turčišća za čijim tijelom policija traga od srpnja prošle godine. Zanimljivo, iako Kontrecov leš do sada nije bio pronađen suđenje njegovom navodnom ubojici Krešimiru Marodiju (38) iz Domašinca je već u tijeku.

Leš muškarca na svom su polju pronašli supružnici Andrija (75) i Katarina Barić (62) koji su u srijedu poslijepodne krenuli traktorom orati svoje polje u predjelu Slokovica koje nisu održavali dvije godine. Andrija je orajući traktorom zahvatio nešto za što je mislio da je truplo neke životinje.

No, supruga je posumnjala da nešto nije u redu te je dan kasnije sa susjedom otišla u polje provjeriti o čemu se radi i shvatila da se radi o ljudskom lešu.

- Palo mi je na pamet da se radi o Kontrecu. Sjetio sam se slučaja od prošle godine i sjetio se da njegov leš nikada nisu pronašli. Otišli smo u polje i odmah sam primjetio da se nedvojbeno radi o čovjeku i odmah sam nazvao policiju - ispričao nam je susjed Barićevih Antun Novak (69).

Identitet pronađenog leša bit će utvrđen nakon DNA analize u Centru za kriminalistička vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu, no neslužbeno doznajemo da policija prema dijelovima odjeće koji su pronađeni na lešu sumnjaju da se radi o Krunoslavu Kontrecu (36) iz Turčišća za čijim se tijelom traga od srpnja prošle godine.

Tada je policija utvrdila da je Kontreca hicem iz automatske puške, na mjestu manje od kilometar udaljenom od mjesta gdje je u četvrtak pronađen ljudski leš, ubio Krešimir Marodi (38) iz Domašinca u neubrojivom stanju.

On je optužbe odbio no s obzirom da su na mjestu gdje je ubijen Kontrec policajci pronašli dovoljno dokaza da je ubojstvo počinjeno, suđenje je počelo iako Kontrecovo tijelo do sada nije pronađeno.

Marodiju je krajem rujna trebala biti izrečena presuda, no to je odgođeno budući da je na području Koprivnice pronađen ljudski leš za kojeg se posumnjalo da se radi upravo o Kontrecu.

Komentari