pojačani nadzor prometa

Pripazite! Policija će do kraja godine više koristiti alkotest, kamere, čitače tablica...

Objavljeno: 26.11.2023. 08:51

Zadnja izmjena: 26.11.2023. 08:51

Foto: Ilustracija (Arhiva)

Policija će do kraja godine provoditi nadzor vozača na lokacijama na kojima je evidentiran veći broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, na način da će se uspostaviti veći broj kontrolnih punktova, koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati.

Kako objašnjavaju, u studenom i prosincu, za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana i prazničnog raspoloženja, odnosno povećanog konzumiranja alkohola, povećanog kretanja pješaka, odlaska građana na godišnje odmore, dolaska hrvatskih državljana koji su na privremenom radu u inozemstvu i općenito povećanog domaćeg, ali i tranzitnog prometa na cestama, povećava se i broj prometnih nesreća te stradavanja u njima.

Stoga će policija do kraja godine kontinuirano nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. "četiri glavne ubojice u prometu" (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja, odnosno recidivistima.

- U poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i drugo - navode iz policije.

Komentari