Pripazite: Preko Facebooka došao do "dobitnog listića" i ostao bez 2.000 kuna

Objavljeno: 15.07.2015. 11:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:24

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske ovih dana zaprimili su prijavu 25-godišnjeg mladića vezanu uz internetsku prijevaru, najvjerojatnije putem Facebooka.

Naime, mladić starosti 25 godina prijavio je, kako su danas izvjestili iz PU varaždinske, da je nepoznati počinitelj putem ograničene grupe na jednoj društvenoj mreži objavio dobitni listić sportskih tipova i obećao da će listić biti dobitni, a ukoliko listić ne bude dobitni, da će novac biti vraćen.

Nakon što mu je mladić uplatio iznos od 2000 kuna za navedeni listić, koji nije bio dobitan nepoznati počinitelj mu nije vratio novac. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Na njezino ime sklopio pretplatu i potrošio...

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske također su zaprimili prijavu 50-godišnjakinje, da je krajem 2014. godine nepoznati počinitelj sklopio pretplatnički ugovor s jednim telekomunikacijskim operaterom, iskoristivši njezine osobne podatke.

Sa tako sklopljenim ugovorom koristio se telekomunikacijskim uslugama u vrijednosti od oko 5 600 kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Komentari