Produženi vikend lopovi proveli "radno": Starici s vrata istrgnuo lančić, mladića okrao na spavanju

Objavljeno: 23.06.2015. 11:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Tijekom proteklog vikenda, koji su mnogi naši sugrađani iskoristili za produženi odmor u krugu obitelji, na području Policijske uprave varaždinske zabilježeni su slijedeći događaji:

Od 8. do 19. lipnja, u kući u Varaždinskoj ulici u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj otuđio novac i razni nakit vlasništvo supružnika starosti 33 i 37 godina. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U subotu, 20. lipnja od 9.30 do 12.30 sati, u ulici Stjepana Radića u Majerju, nepoznati je počinitelj kroz otključani podrum ušao u kuću u vlasništvu 51-godišnjakinje i otuđio zlatni nakit. Prema izjavi oštećene, materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

U noći 19./20. lipnja, u ulici Vladimira Nazora u Petrijancu, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije dječjeg vrtića, te otuđio fotoaparat i radio prijemnik. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko stotina kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

U subotu, 20. lipnja oko 8.30 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu, nepoznati je muškarac drsko okrao 77-godišnjakinju. Navedeni se biciklom dovezao do oštećene, te joj prilikom mimoilaženja, s vrata istrgnuo zlatni lančić s privjeskom, nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici provode intenzivne mjere i radnje na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Tijekom noći u nedjelju, 21. lipnja, u Vrtnoj ulici u Novom Marofu, nepoznati je počinitelj drsko okrao 27-godišnjaka. Navedeni je kroz otključana balkonska vrata ušao u sobu u kojoj je oštećeni spavao, te otuđio novčanik s osobnim i bankovnim dokumentima i novcem i razne lijekove. Visina materijalne štete iznosi preko deset tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 21. do 22. lipnja, na ograđenom parkiralištu iza benzinske postaje u Majerju, nepoznati je počinitelj provalio u spremnik goriva teretnog vozila u vlasništvu poduzeća iz Velikog Lovrečana. Tom je prilikom otuđio oko 500 litara dizel goriva, u vrijednosti od oko 4 700 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer, 22. lipnja oko 16.30 sati, na dvorištu škole u Vrazovoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj otuđio kofer s novčanikom i odjećom, te ruksak u kojem se nalazila truba, mikrofoni i druga oprema, u vlasništvu 24-godišnjaka. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko deset tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

Komentari