Projurio grobljem na biciklu i strgnuo ženi ogrlicu s vrata

Objavljeno: 23.06.2014. 11:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Policijska uprava međimurska izvijestila je o krađama koje su preoteklih dana dogodile na području Međimurske županije.

U petak, 20. lipnja oko 13:30 sati na groblju u Murskom Središću, u Martinskoj ulici, nepoznati počinitelj je vozeći se na biciklu prišao starijoj ženskoj osobi koja je stajala ispred groba, te joj sa vrata strgnuo i ukrao ogrlicu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U vremenskom razdoblju od 11. do 16. lipnja, u Donjoj Dubravi, u Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj je kroz prozor otvoren na ovjes otvorio drugi prozor, te ušao u unutrašnjost kuće odakle je ukrao televizor. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu, 21. lipnja oko 23:35 sati u Čakovcu, u Ulici žrtava fašizma, 25-godišnjak iz Kuršanca, te dvoje djece s područja Međimurske županije, na žičanoj ogradi načinili su otvor i ušli u krug poduzeća iz Čakovca, gdje su sa paleta ukrali više komada paketa raznih sokova. Krađu nisu dovršili jer ih je zatekao zaštitar koji je jednog od počinitelja uspio i uhvatiti, dok su ostala dvojica pobjegla ostavivši sokove.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su kazneno djelo teške krađe, u ponedjeljak, 16. lipnja u vremenu od 16:45 do 21 sati u Čakovcu, u Preloškoj ulici, počinili 23 i 18-godišnjak iz Pribislavca. Oni su naime provalili u obiteljsku kuću, ispremetali stvari, te ukrali novčanik sa osobnim dokumentima i raznim karticama, nakon čega su jednom od ukradenih kartica kupovali raznu robu i tako dodatno oštetili vlasnicu. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U vremenskom razdoblju od 15. svibnja do 20. lipnja, nepoznati počinitelj je na obali jezera u Gornjem Kuršancu ukrao metalni čamac vlasništvo muškarac iz Nedelišća. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari