Provalnici u Međimurju krali metal, hranu, patke i krumpir

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.06.2013. 15:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

U proteklih nekoliko dana na području Međimurja dogodilo se više krađa, izvijestila je PU međimurska.

Tako je u razdoblju od 15. do 17. lipnja, u Čakovcu, u Ulici bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj originalnim ili sličnim ključem otključao vrata kotlovnice i spremišta dječjeg vrtića, gdje je ukrao razne prehrambene proizvode i deterdžente.

Tijekom noći sa 16. na 17. siječnja, u Štefancu, u Ulici braće Radić, nepoznati počinitelj je iz neograđenog dvorišta ukrao ploče od rostfraja težine nekoliko stotina kilograma, kotao za pečenje rakije i razne komade od bakra.

Iste noći, sa 16. na 17. lipnja, u Maloj Subotici, u Gospodarskoj ulici, nepoznati počinitelj je s prostora ograđene oranice ukrao nekoliko desetaka komada patki, vlasništvo muškarca iz Male Subotice.

U razdoblju od 10. do 16. lipnja, u polju zvanom "Požgališće", u blizini Pušćina, nepoznati počinitelj je s oranice ukrao više stotina kilograma krumpira, vlasništvo ženske osobe iz Nedelišća.

Materijalna šteta u svakom od ovih slučajeva procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

PU međimurska kriminalističkim istraživanjem utvrdila je da je 22-godišnjak iz Pribislavca počinio tešku krađu u razdoblju od 5. do 7. lipnja u Pribislavcu, u Ulici braće Radić, gdje je provalio u spremište sportske udruge i ukrao traktorsku kosilicu.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari