Provalnici u Međimurju krali novac, nakit, gorivo i dijelove stroja

Objavljeno: 23.12.2013. 19:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Međimurska policija izvijestila je o više provala i krađa koje su se tijekom vikenda dogodile na području Međimurja.

U subotu, 21. prosinca u vremenu od 8:15 do 13:30 sati, u Maloj Subotici, u Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je uz uporabu originalnog ili identičnog ključa ušao u obiteljsku kuću, odakle je ukrao razni nakit i ručni sat. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom noći s 20. na 21. prosinca, u šumskom predjelu zvanom "Zelena" u blizini mjesta Macinec, nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u radni stroj vlasništvo poduzeća iz Čabra, u čemu nije uspio, već je sa strojeva za izvlačenje drva, koji su se nalazili u blizini radnog stroja, demontirao i ukrao metalne dijelove koji služe za izvlačenje stabala u šumi. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom noći s 20. na 21. prosinca, u Vugrišincu na parkiralištu ugostiteljskog objekta, nepoznati počinitelj provalio je u rezervoar teretnog automobila vlasništvo poduzeća iz Čabra, odakle je istočio i ukrao gorivo. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U nedjelju, 22. prosinca u vremenu od 7 do 8:30 sati, u Nedelišću, u Ulici Ivana Mažuranića, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, gdje je ispremetao stvari te ukrao razni nakit, novac i ručni sat. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U nedjelju, 22. prosinca u vremenu od 16 do 20 sati, u Pribislavcu u Ulici Antuna Mihanovića, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su kazneno djelo teške krađe, iz poduzeća u Ulici dr. Ante Starčevića u Pribislavcu, tijekom noći s 5. na 6. prosinca ove godine počinili 53-godišnjak iz Čakovca, dvojica 22-godišnjaka, te 18 i 38-godišnjak iz Pribislavca. Oni su provalili u prostorije poduzeća, te ispremetali stvari i ukrali sef sa novcem i raznim dokumentima. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari