Provalnici iz kapelice u Optujskoj ukrali zvučnike i liturgijske predmete

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 30.12.2013. 11:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger - ilustracija

Varaždinska je policija izvijestila o nekoliko provala koje su se proteklih dana dogodile na području Varaždinske županije.

Od 12. do 27. prosinca u Jalševcu, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću vlasništvo 66-godišnjaka, te otuđio trimer. Materijalna se šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Jučer, 29. prosinca od 11:40 do 14 sati u Deduševoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iz kuće vlasništvo 56-godišnjaka, otuđio novčanik s novcem i osobnim i bankovnim dokumentima. Naknadno je s otuđenim karticama, na jednom od bankomata, podigao novac s tekućeg računa oštećenog. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 21. do 28. prosinca, nepoznati je počinitelj provalio u kapelicu u Optujskoj ulici u Varaždinu, te otuđio zvučnike, kalež i drugo. Kako doznajemo, članovi Udruge veterana 7. GBR u subotu su primijetili da je provaljeno u kapelicu.
Osim ukradenih predmeta, nastala je i šteta na kipu kod oltara. Inače, radi se o kapelici u sklopu vojarne u Optujskoj ulici, koju su članovi Udruge veterana 7. GBR nedavno uređivali.

Prema izvješću PU varaždinske, visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, a kako neslužbeno doznajemo, policijski službenici priveli su dvojicu počinitelja ovog kaznenog djela.

Više o provalama pročitajte u sljedećem broju Tjednika eVaraždin.

Komentari