Ravnateljica dječjeg vrtića "zamračila" nekoliko desetaka tisuća kuna

Objavljeno: 30.03.2012. 13:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ilustracija

Ravnateljica jednog dječjeg vrtića sa šireg područja Varaždinskih Toplica kazneno je prijavljena zbog zlouporabe položaja i ovlasti nakon što je otkriveno da je u četiri godine svog mandata „zamračila“ nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policija je krim istraživanjem utvrdila da je 47-godišnja ravnateljica dječjeg vrtića u razdoblju od 2007. do 2011. godine prikupljala novčana sredstva od roditelja koja su bila namijenjena plaćanju raznih naknada, posjeta predstavama, kupnji radnih listova i plaćanju premija osiguranja no prikupljeni novac nije uplaćivala na žiro račun vrtića.

Utvrđeno je također i da je u istom razdoblju od jedinice lokalne samouprave preuzimala novčane iznose na ime naknade za regres i smrtne slučajeve u obitelji no taj novac nije odmah isplaćivala zaposlenicima nego ga je zadržavala i koristila, a isplatu je vršila nakon nekoliko mjeseci i to u više obroka.

Također je utvrđeno i da je u ime dječjeg vrtića sklopila ugovor sa jednim mobilnim operaterom za korištenje mobile tarife u službene svrhe, ali je istu koristila u privatne svrhe.

Na opisane načine 47-godišnjakinja protupravno si je pribavila nekoliko desetaka tisuća kuna.

Komentari