Razbojnički trojac iznuđivao, provaljivao i napadao međimurske policajce

Objavljeno: 15.07.2014. 08:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom, 38-godišnjakom i 48-godišnjakom i protiv njih podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu radi kaznenih djela „razbojništva“, „iznude“, „protupravnog lišenja slobode“ i „prisile prema službenoj osobi“,  a sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu odredio im je istražni zatvor

U četvrtak, 10. srpnja,  oko 12,30 sati, u Ludbreškoj ulici u Donjem Kraljevcu 28-godišnjak iz Hodošana i 48-godišnjak iz Pribislavca kroz otvorena vrata terase ušli su u obiteljsku kuću gdje su uz prijetnju nožem od 64-godišnje vlasnice zatražili novac. Ona im je predala nekoliko stotina kuna, nakon čega su pretražili prostorije u kući i ukrali nakit i satove, što je vlasnica iskoristila i obavijestila policiju.

Prije dolaska policijskih službenika 48-godišnjak je pobjegao, ali je naknadno pronađen i uhićen, dok je 28-godišnjak zatečen u kući te je nožem napao i policijskog službenika koji je prema njemu upotrijebio sredstva prisile, raspršivač, fizičku snagu i sredstva za vezivanje, i tako ga svladao i uhitio.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je također da su isti 28-godišnjak, 48-godišnjak i njegov 38-godišnji brat iz Pribislavca, u srijedu, 2. srpnja  ove godine, lažno se predstavljajući kao kupci njegovih proizvoda, prijevarom namamili 64-godišnjaka iz Donjeg Kraljevca da dostavi svoju robu u njihovu kuću u Pribislavcu, gdje su ga protiv njegove volje zatvorili u jednu prostoriju.

Tu su ga uz prijetnju smrću i udaranje rukama po tijelu prisilili da im preda novac koji je imao kod sebe, a nakon toga i da ih vozilom odveze svojoj kući gdje im je njegova 64-godišnja supruga iz straha predala još novca koji su tražili, nakon čega su ga pustili na slobodu.

Ukupno su na taj način od 64-godišnjaka iznudili više stotina kuna.

Nadalje je utvrđeno i da su u petak, 4. srpnja oko 13,30 sati 38-godišnjak i 28-godišnjak ponovo došli do njegove kuće u Ludbreškoj ulici u Donjem Kraljevcu i zatekli ga na dvorištu gdje ga je 28-godišnjak udario drvenom letvom u tijelo, nakon čega su uz prijetnje smrću od njega i njegove supruge opet iznudili nekoliko stotina kuna.

 

 

Komentari