S grobnice u Dekanovcu demontirani i ukradeni brončani kipovi

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 24.09.2013. 13:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Međimurska policija izvijestila je o krađama s većom materijalnom štetom koje su se dogodile u Maloj Subotici i Dekanovcu, a otkriveni su i počinitelji krađe nekoliko tona jabuka iz voćnjaka u Nedelišću.

U ponedjeljak, 23. rujna u vremenu od 10:30 do 13 sati u Ulici dr. Ljudevita Gaja u Maloj Subotici nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, gdje je ukrao domaći i strani novac te nakit.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom noći s 22. na 23. rujna, u Kalničkoj ulici u Dekanovcu, na mjesnom groblju nepoznati počinitelj je s grobnice vlasništvo ženske osobe iz Republike Slovenije demontirao i ukrao više komada brončanih kipova.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 150 tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su krađu nekoliko tona jabuka iz voćnjaka u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, vlasništvo poduzeća iz Čakovca, tijekom noći s 12. na 13. rujna, izvršili 44, 39, 33, 31, 27 i 24-godišnjak iz Kuršanca.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari