Šemovec: Pijan automobilom udario pješakinju, bježao pa sletio u cestovni kanal

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 28.09.2015. 10:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: ilustracija

Izvor: www.edp24.co.uk

Izvijestili smo o prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu u Koprivničkoj ulici u Šemovcu, a poznate su nam okolnosti prometne nesreće.

Muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.43 promila u smjeru Plitvičke ulice. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je prešao na lijevu stranu kolnika te pritom prednjim lijevim dijelom vozila udario 59-godišnju pješakinju koja se kretala uz lijevi rub kolnika u istom smjeru. Ozlijeđena je pješakinja prevezena u Opću bolnicu Varaždin, a njezine ozljede za sada nisu okvalificirane. Nakon prouzročene prometne nesreće 30-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da ozlijeđenoj pješakinji nije pružio pomoć, niti o događaju obavijestio policiju, već je nastavio vožnju. U jednom je trenutku započeo kretanje unazad u namjeri okretanja vozila na cesti te tom prilikom vozilom sletio u cestovni kanal uz rub kolnika. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do  prestanka djelovanja alkohola.

Nesreća na parkiralištu

U subotu se na parkiralištu trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 34 godine upravljao je osobnim vozilom, te se u jednom trenutku zaustavio i započeo vožnju unazad, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Zbog toga je stražnjim dijelom vozila udario 74-godišnjeg pješaka, koji se nalazio na obilježenom parkirališnom prostoru. Uslijed udara, pješak je pao na tlo, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari