Šestero ozlijeđenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.11.2013. 10:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Prema izvješću varaždinske policije, tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se osam prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 15. studenog oko 13:30 sati, na istočnoj obilaznici grada Varaždina dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 58 godina upravljao je osobnim vozilom istočnom obilaznicom iz smjera Gospodarske ulice. Dolaskom do raskrižja s Cehovskom ulicom, zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika, prednjim dijelom vozila udario je u 50-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik.

Od siline udara, pješak je ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, gdje je zadržan na liječenju. Njegove su ozljede okvalificirane kao teže.

Četiri su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 15. studenog oko 20:40 sati, na raskrižju Zagrebačke i Gospodarske ulice u Varaždinu.

Muškarac starosti 25 godina upravljao je osobnim vozilom Gospodarskom ulicom iz smjera istočne obilaznice. Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, ušao je u raskrižje skrećući ulijevo na znak zelenog svjetla na semaforu, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je Gospodarskom ulicom, također na znak zelenog svjetla, zadržavajući smjer kretanja upravljao 30-godišnjak.

U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača, te 28-godišnja putnica iz vozila 25-godišnjaka i 31-godišnji putnik iz drugog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozljede za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 16. studenog oko 14:10 sati, na raskrižju Hercegovačke i Kumičićeve ulice, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 33 godine upravljao je osobnim vozilom Hercegovačkom ulicom iz smjera ulice Ante Starčevića. Dolaskom do raskrižja s Kumičićevom ulicom, ušao je u raskrižje, oduzevši prednost prolaska 18-godišnjem vozaču bicikla, koji se kretao tom ulicom iz smjera Optujske.

Tom je prilikom prednjim dijelom vozila udario u prednji desni kotač bicikla, pri čemu je 18-godišnjak pao na poklopac motora, a potom i na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Komentari