Šestero ozlijeđenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda

Objavljeno: 01.09.2014. 13:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: am/eVaraždin.hr

Izvor: Lančani sudar kod rotora

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

U petak, 29. kolovoza oko 15:25 sati u ulici M.P.Miškine u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s više ozlijeđenih osoba.

>> FOTO: Na rotoru u Miškininoj sudarilo se pet vozila, tri osobe ozlijeđene

Muškarac starosti 70 godina upravljao je osobnim vozilom u smjeru Trnovca. U jednom je trenutku, iz zasad neutvrđenih razloga, sišao vozilom na desnu stranu južnog kolničkog traka, te desnim kotačima udario u rubni kamen s južne strane kolnika. Nakon udara nastavio se nekontrolirano kretati prema naprijed desnom stranom kolnika, pri čemu je prednjim lijevim dijelom vozila udario u stražnji desni dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru upravljao 46-godišnjak. Nakon udara osobno vozilo 70-godišnjaka se nastavilo nekontrolirano kretati po kolniku u smjeru kružnog toka, te prednjim dijelom udarilo u zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 26-godišnjak. Od siline udara, vozilo 26-godišnjaka je odbačeno prema naprijed gdje je prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila zaustavljenog ispred kružnog toka, kojim je upravljao 49-godišnjak. Njegovo je vozilo od jačine udara također odbačeno prema naprijed u kružni tok, te je prednjim lijevim dijelom udarilo u desni bočni dio teretnog vozila s pridodanom prikolicom kojim je kružnim tokom u smjeru istočne obilaznice grada Varaždina upravljao 40-godišnjak. U prometnoj su nesreći ozlijeđeni vozači starosti 70, 26 i 49 godina, te 67-godišnja putnica iz vozila 70-godišnjaka. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 30. kolovoza oko 9:20 sati u Globočecu Ludbreškom. Slovenski državljanin starosti 59 godina upravljao je motociklom Ludbreškom ulicom iz smjera Ludbrega prema Koprivnici. U jednom je trenutku započeo pretjecanje osobnog vozila, ali nakon što je primijetio da vozilo ima upaljen lijevi pokazivač smjera, prikočio je, pri čemu je, zbog nedržanja potrebitog razmaka iza vozila, u stražnju stranu njegovog motocikla udario motocikl kojim je iza njega u istom smjeru upravljao 54-godišnji slovenski državljanin. Prilikom pada s motocikla, ozlijeđen je 59-godišnji vozač, kojem je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici i gdje su ozljede okvalificirane kao lakše.

Jučer, 31. kolovoza u Varaždinskoj ulici u Poljancu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 34-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,66 g/kg iz smjera Ludbrega prema Varaždinu. Izlaskom iz blagog lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja i utjecaja alkohola, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio udesno van kolnika gdje je prednjom desnom stranom vozila udario u dvorišnu ogradu. Vozilo se prilikom udara odbilo i prednjom stranom udarilo u betonski električni stup. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari