Šestogodišnje dijete ozlijeđeno u prometnoj nesreći u Martijancu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 31.03.2014. 10:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Dijete u dobi od šest godina ozlijeđeno je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 29. ožujka oko 11.30 sati u Varaždinskoj ulici u Martijancu, izvijestila je Policijska uprava varaždinska.

Žena starosti 55 godina upravljala je osobnim vozilom Varaždinskom ulicom u smjeru Varaždina te započela skretanje u lijevo prema Gornjem Martijancu. U tom je trenutku u lijevu bočnu stranu njezinog vozila prednjim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je, nepropisno pretječući preko pune uzdužne linije, u istom smjeru, upravljao 66-godišnjak.

U prometnoj je nesreći ozlijeđeno šestogodišnje dijete, putnik na stražnjem sjedalu vozila 66-godišnjaka. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede za sada nisu okvalificirane.

Inače, tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, te sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su i operativnu akciju "Alkohol". Tom su prilikom utvrdili ukupno 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj odbijanja alkotestiranja te 31 ostali prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najviša koncentracija alkohola od 2.46 g/kg utvrđena je kod vozača osobnog vozila u Gornjem Ladanju. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola, isključeni su iz prometa, dok je jedan vozač zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja.

Komentari