Akcija Ivanščica

Foto - S troje suputnika pijan sletio u provaliju kod Ivanščice, ozlijeđena je i trudnica

Objavljeno: 10.10.2023. 13:09

Zadnja izmjena: 24.10.2023. 10:06

Foto: HGSS Varaždin/DVD Ivanec

Kako doznajemo iz HGSS-a, u nedjelju je zaprimljenja dojava o slijetanju osobnog automobila s puta u provaliju na prometnici koja vodi na Ivanščicu oko 20:00 sati navečer.

Na teren su izašli 12 članova stanice Varaždin zajedno sa ostalim interventnim službama – HMP, DVD i MUP. U automobilu, koji je sletio 40-ak metara na izrazito strm i nepristupačan teren, nalazile su se četiri osobe sa ozljedama izvan životne opasnosti. Djelatnici hitne medicinske pomoći prvi su stigli na mjesto nesreće te odmah zbrinuli unesrećene. Među unesrećenima je bila i jedna trudnica.

Nakon dolaska na teren, članovi HGSS-a, uz pomoć užadi, izradili su dva sustava za izvlačenje unesrećenih iz provalije te uz pomoć brdskih nosiljki izvukli unesrećene do glavne makadamske ceste.

Oglasila se i varaždinska policija koja je potvrdila da je muškarac starosti 36 godina upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.76 promila. Prilikom izlaska iz blagog lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem te prešao u lijevo van ceste i sletio niz provaliju dvadesetak metara. Vozilo se pritom prevrnulo na lijevu bočnu stranu i zaustavilo. 

Komentari