Teško ozlijeđeno dijete u prometnoj nesreći u Čakovcu

Objavljeno: 30.07.2014. 09:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Međimurska policija izvijestila je o prometnoj nesreći u kojoj su ozlijeđene četiri osobe.

U utorak, 29. srpnja, oko 10:20 sati u Čakovcu, na raskrižju Istarske i Ulice Antuna Gustava Matoša, 45-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka iz Vrhovljana, koji se kretao kolnikom ulice A. G. Matoša, dolaskom do raskrižja s Istarskom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, automobilom je ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja i oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu čakovečkih registracijskih oznaka kojim je kolnikom Istarske ulice upravljao 38-godišnjak iz Belice.

Pritom je 45-godišnjak prednjim dijelom svog automobila udario u lijevi bočni dio osobnog automobila 38-godišnjaka, i u nastavku kretanja sišao vozilom izvan kolnika i udario u živu ogradu, te ušao u dvorište obližnje kuće.

U nesreći je teško ozlijeđeno dijete putnik iz vozila 38-godišnjaka, dok su 32-godišnja putnica iz njegovog vozila i oba vozača lakše ozlijeđeni i svima je liječnička pomoć pružena u Županijskoj bolnici Čakovec.

Protiv 45-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Međimurska je policija izvijestila i o operativnoj akciji "Nadzor teretnih vozila i autobusa", koja je provedena u razdoblju od 21. do 27. srpnja na području Policijske uprave međimurske.

Tijekom provođenja akcije kontroliran je 121 teretni automobil i 9 autobusa, kod kojih su utvrđena 2 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, te 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Osim toga utvrđena su i 164 prekršaja kod drugih sudionika u prometu, od čega 14 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja nepropisne brzine, 9 prekršaja tehničke neispravnosti vozila, 20 prekršaja vezanih uz teret na vozilu i 87 ostalih prekršaja.

Zbog utvrđenih prekršaja iz prometa su isključena 24 vozača i 38 vozila.

Komentari