Tijekom vikenda četvero ozlijeđenih u prometnim nesrećama

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 30.09.2013. 14:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća i to četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom, izvijestila je PU varaždinska.

U petak, 27. rujna oko 13:40 sati dogodila se prometna nesreća u Varaždinu u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Osobnim vozilom je upravljao 32-godišnjak Fabijanskom ulicom u smjeru Harambašićeve ulice, gdje je dolaskom do raskrižja s Reljkovićevom ulicom prilikom skretanja udesno u Reljkovićevu ulicu prešao vozilom na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i tom je prilikom prednjim desnim djelom vozila udario u prednji desni dio vozila kojim je iz Fabijanske ulice iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnjak.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobio putnik u vozilu starosti 48 godina, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede za sada nisu okvalificirane.  

U subotu, 28. rujna u 6:40 sati dogodila se prometna nesreća u Varaždinu u kojoj je jedna osoba ozlijeđena.

Osobnim vozilom je upravljao 34-godišnjak ulicom Stanka Vraza u smjeru ulice Braće Radić. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja s ulicom Braće Radić prilikom skretanja u desno na znak zelenog svjetla, nije se kretao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti vozilo da bi mogao propustiti iste, uslijed čega je prednjim dijelom vozila udario u 27-godišnjeg pješaka.

Nakon udara pješak je pao na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin a ozljede za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 29. rujna oko 4:30 sati dogodila se prometna nesreća u mjestu Trakošćan, kojom prilikom je jedna osoba zadobila ozljede.

Na županijskoj cesti 2258 u mjestu Trakošćan osobnim vozilom je upravljao 33-godišnjak iz smjera Trakošćana u smjeru Bednje, gdje je u desnom zavoju zbog nedržanja sredine obilježene prometne trake skrenuo je ulijevo i prednjim dijelom vozila udario u zemljani nasip.

Tom prilikom je ozljede zadobio vozač osobnog vozila, a medicinska pomoć mu je pružena u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije.

U nedjelju, 29. rujna u 5 sati u mjestu Tuhovec dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Muškarac starosti 43 godine je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.37 g/kg županijskom cestom 2054 iz smjera Retkovca Svibovečkom u smjeru Tuhovca, gdje je zbog kvara na vozilu nepropisno zaustavio svoje vozilo na sredini kolnika, odnosno lijevim dijelom vozila na središnjoj neisprekidanoj crti na kolniku, bez upaljenih svijetla za označavanje vozila u kvaru na cesti.

Nakon toga je otvorio vrata u namjeri izlaska iz vozila, te je u tom trenutku na prednja lijeva vrata vozila prednjim lijevim dijelom svog vozila naletio 26-godišnjak, koji se kretao kolnikom sredinom svoje obilježene prometne trake u suprotnom smjeru, odnosno iz smjera Tuhovca u smjeru Retkovca Svibovečkog.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobio 43-godišnjak, a medicinska pomoć mu je pružena na mjestu događaja od strane djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Komentari