Tijekom vikenda osam prometnih nesreća s ozlijeđenima

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.08.2013. 17:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Prema izvješću PU varaždinske, tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 17 prometnih nesreća i to osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 16. kolovoza oko 17:30 sati u ulici Vladimira Nazora u Ivancu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.42 g/kg iz smjera Jerovca prema Ivancu. U jednom je trenutku vozilom prešao na lijevu stranu kolnika, te prednjim dijelom vozila udario u stražnju lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 54-godišnjak.

Uslijed udara, vozilo 54-godišnjaka se zanijelo u lijevo van kolnika i udarilo u električni stup, nakon čega se prevrnulo. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 54-godišnji vozač, kojem je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Muškarac starosti 59-godina, ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 16. kolovoza oko 14:20 sati, u Varaždinskoj ulici u Zbelavi. Upravljajući osobnim vozilom iz smjera Kelemena, pod utjecajem alkohola od 2.30 g/kg,  navedeni je pri izlasku iz lijevog zavoja, izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio van kolnika u desnu stranu, pri čemu se vozilo prevrnulo na lijevi bok.

Vozaču je medicinska pomoć pružena na mjestu događaja, a njegove su ozljede po liječnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije okvalificirane kao lakše.

U petak, 16. kolovoza u 18 sati na županijskoj cesti između Strmca Podravskog i Petrijanca, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 66 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.04 g/kg, u smjeru Petrijanca. Ulaskom u lijevi zavoj, desnim je kotačima vozila sišao van kolnika u desnu stranu, uslijed čega se vozilo zanijelo i sletjelo van kolnika na poljoprivredno zemljište, te se prevrnulo na desni bok.

U prometnoj je nesreći ozlijeđena 46-godišnja putnica iz vozila. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozljede za sada nisu okvalificirane.

U petak, 16. kolovoza oko 2:30 sati na raskrižju Varaždinske i ulice Braće Radića u Jalkovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 42-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom Varaždinskom ulicom, pod utjecajem alkohola od 2.11 g/kg.

Dolaskom do raskrižja s ulicom Braće Radića, zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola, u jednom je trenutku vozilom sletio u desno van raskrižja, gdje je desnim bočnim dijelom vozila udario u betonsku ogradu, a zatim prednjim dijelom u metalni stup javne rasvjete. Tom je prilikom ozlijeđen, te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Muškarac starosti 31 godinu, ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 16. kolovoza oko 20 sati u ulici Stjepana Radića u Majerju. On je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1.99 g/kg biciklističkom trakom, iz smjera Sračinca prema Petrijancu.

U jednom je trenutku, zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uslijed utjecaja alkohola, izgubio nadzor nad upravljačem bicikla i pao na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj bolnici, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jučer, 18. kolovoza oko 0:10 sati u Zagrebačkoj ulici u Ljubešćici, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Mladić u dobi od 21 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Novog Marofa prema Varaždinskim Toplicama.

Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uslijed utjecaja alkohola od 1.96 g/kg, te neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desno van kolnika. Tom je prilikom lijevim bočnim dijelom vozila udario u metalni stup, a potom i u betonsku dvorišnu ogradu. Zbog ozljeda mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a iste će se okvalificirati naknadno.

Jučer, 18. kolovoza oko 8:50 sati, na raskrižju ulica Kralja Petra Krešimira IV i Merlićeve u Varaždinu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Muškarac starosti 28 godina upravljao je osobnim vozilom Merlićevom ulicom u smjeru Međimurske ulice.

Dolaskom do raskrižja s ulicom Kralja Petra Krešimira IV, ušao je vozilom u raskrižje, na znak crvenog svjetla. Tom je prilikom prednjim desnim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je ulicom Kralja Petra Krešimira IV upravljao 57-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 57-godišnji vozač, te 52-godišnja putnica iz njegovog vozila. Njihove su ozljede nakon pružene medicinske pomoći okvalificirane kao lakše.

 

Komentari