Tijelo pronađeno na varaždinskoj strani jezera na obdukciji, u vozilu se odvijala agonija

Objavljeno: 10.07.2015. 11:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Jučer, 9. srpnja oko 15 sati u jezeru HE Dubrava nedaleko mjesta Struga u Varaždinskoj županiji, građani su uočili kako pluta mrtvo tijelo.

Na lokaciju uočavanja upućeni su policijski službenici Policijske uprave međimurske koji su iz vode izvukli mrtvo tijelo mlađe ženske osobe, za koju se sumnja da je nestala Ivana Fogadić (29). Na mjestu događaja obavljen je očevid, dok je za danas zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu naložio da se nad mrtvim tijelom obavi obdukcija i potom prepoznavanje.

Samoubojstva slijetanjem vozila u rijeku ili jezero krajnje su neuobičajena jer smrt nastupa sporo, piše jutarnji.hr koji je za analizu nesreće angažirao vještaka za vozila Gorana Hisneca. Naime, kako kaže Husinec, osobnom vozilu potrebno je nekoliko minuta da do kraja potone, a potom nastaje prava agonija u kojoj se samoubojica počinje instinktivno boriti za život.

- Nije stoga isključeno da je majka ipak, bez obzira na neshvatljivu odluku da ubije sebe i dijete, nakon slijetanja u vodu ipak pokušala spasiti oboje. To bi donekle objasnilo činjenicu da oba tijela nisu nađena u vozilu, no više će se znati nakon analize oštećenja u kabini vozila. Izgled razbijenog vjetrobranskog stakla ukazuje da je vozačica udarila glavom u njega i razbila ga, a pritisak vode ‘ugurao’ je krhotine unutra - rekao je Husinec za jutarnji.hr, no vidljivo je da je sigurnosni pojas otkopčan, a dječja sjedalica pomaknuta.

Komentari