Traje prepumpavanje iz prevrnute cisterne, uskoro normalizacija prometa

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 04.02.2014. 19:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Sanacija mjesta na kojem se danas prijepodne prevrnula cisterna i dalje je u tijeku, te je istočna varaždinska obilaznica još uvijek zatvorena za promet.

Naime, muškarac starosti 30 godina upravljao je cisternom slovenskih registarskih oznaka istočnom obilaznicom iz smjera Turčina prema Varaždinu te je u jednom trenutku iz zasad neutvrđenog razloga izgubio nadzor nad upravljačem. Cisterna se nakon slijetanja s ceste prevrnula, pri čemu je došlo do istjecanja jednog dijela sadržaja, priopćeno je u poslijepodnevnim satima iz varaždinske policije.

Istjecanje sadržaja sanirali su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin, a na mjesto događaja upućene su sve nadležne službe i inspekcija za zaštitu okoliša radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti. Ozlijeđeni je vozač prevezen u Opću bolnicu Varaždin

>> Istočna obilaznica i dalje zatvorena; curenje iz prevrnute cisterne sanirano
 
Kako doznajemo od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivice Labaša, vatrogasci su još uvijek na terenu te rade na prepumpavanju sadržaja iz prevrnute cisterne u drugu cisternu.

- Radi se o otopini formalina u vodi, ne znamo točan postotak, no nema opasnosti ni za ljude ni za okoliš. Očekujemo da ćemo završiti s prepumpavanjem za oko sat vremena, nakon čega će se cisterna podići i obilaznica otvoriti za promet - napomenuo je Labaš. Na terenu je dvanaestak vatrogasaca sa četiri vozila, kao i djelatnici varaždinske policije.

Prema riječima Ivice Labaša, vozač prevrnute cisterne vratio se iz bolnice te je s vatrogascima na mjestu događaja, a cisterna u koju se prebacuje sadržaj u vlasništvu je iste tvrtke kao i prevrnuta cisterna.

Istočna obilaznica zatvorena je u oba smjera, a obilazak je kroz grad.

Komentari