U akciji Alkohol “palo“ 24 vozača, rekorderu kod Marofa izmjereno 2,8 promila

Objavljeno: 16.11.2015. 16:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Ilustracija

Neslavan rekord proteklog “Martinjskog“ vikenda u policijskoj kontroli alkoholiziranih vozača u prometu na području pod ingerencijom PU varaždinske ponio je vozač automobila u Novom Marofu kod kojem je izmjereno 2,8 promila alkohola u krvi....

Podsjećamo, policijski službenici Policijske uprave varaždinske u noći s petka na subotu proveli su operativnu akciju „Alkohol“. Tom je prilikom utvrđeno ukupno 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, te još 17 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od zatečenih osoba u vožnji pod utjecajem alkohola, njih 13 bilo je u svojstvu vozača osobnog vozila, četvorica su biciklirali, a jedan je upravljao mopedom.

Svi vozači, prema priopćenju PU varaždinske, koji su zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola, isključeni su iz prometa. Jedan vozač zadržan je u prostorijama policije do prestanka djelovanja opijata, a dva vozača su uhićena i privedena na Prekršajni sud.

Inače, tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se devet prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom.

Komentari