U noćnim satima istočna obilaznica otvorena za promet, cisterna uklonjena

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.02.2014. 09:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Svoger

Donosimo neke nove detalje o jučerašnjem prevrtanju cisterne na istočnoj obilaznici.

Muškarac starosti 30 godina upravljao je teretnim vozilom s pridodanim priključnim vozilom – cisternom, istočnim kolničkim trakom istočne obilaznice grada Varaždina iz smjera Turčina prema Varaždinu, stoji u priopćenju PU varaždinske.

>> Traje prepumpavanje iz prevrnute cisterne, uskoro normalizacija prometa

Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, u jednom je trenutku vozilom prešao u desnu stranu van kolnika, te sletio u cestovni jarak gdje se vozilo prevrnulo na desni bok. Tom je prilikom ozlijeđen, te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Nakon pružene medicinske pomoći pušten je kući, a njegove su ozljede okvalificirane kao lakše.

Prilikom prevrtanja vozila, došlo je do istjecanja jednog dijela sadržaja cisterne – otopine formaldehida, što je sanirano po vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe Varaždin. Vezano uz navedeno, na mjesto događaja pristupila je inspektorica za zaštitu okoliša, kao i sve druge nadležne službe i inspekcije.

Zbog saniranja mjesta događaja, te očevida prometne nesreće, promet istočnom obilaznicom u oba smjera bio je zatvoren za sav promet. U 23:20 sati otvorena je zapadna kolnička traka, a u 2 sata i istočna traka istočne obilaznice Varaždina.

Komentari