U petak presuda za optužnicu tešku više od 2 milijuna kuna

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 17.09.2014. 13:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Na Županijskom sudu u Varaždinu zaključena je glavna rasprava u postupku protiv Milke Drljače koju se tereti da je kao direktorica i vlasnica društva Dukat, s pokojnim Ladislavom Bakšajem sebi i poznanicima pribavila neprikladnu materijalnu dobit veću od 2 milijuna kuna.

Drljača je bila direktorica i vlasnica društva za davanje kredita od 1995. do svibnja 2001. godine, kada je otvoren stečajni postupak. Sumnjiči je se da je prijateljima i poznanicima otpisivala kredite i isplaćivala depozit te tako pribavila neprikladnu materijalnu korist. Također u vrijeme kad je račun tvrke bio blokiran na tereti joj se stavlja da je deponirana sredstva isplaćivala preko blagajne.

Riječ je o trećem ponovljenom postupku, a okrivljena je već dva puta oslobođena krivnje.

-Ne osjećam se krivom sve sam rekla u proteklih 12 godina koliko postupak traje - ističe Milka Drljača.

Obrana u slučaju traži oslobađajuću presudu uz objašnjenje da Drljača, koja je u mirovini od 2002. godine, ni po jednoj točki optužnice nije kriva.

-Umjesto da moja kljentica uživa u mirovini, ona konstantno živi u neizvjesnosti pa su joj povrijeđena temeljna prava. Ni po jednoj točki optužnice nije kriva pa tražimo oslobađajuću predsudu - rekao njen odvjetnik.
Optužba pa traži osuđujuću presudu, a presuda će biti izrečena u petak.

Komentari