buran vikend

U samo tri dana počinjeno čak 5 provala na području županije

Objavljeno: 30.05.2016. 13:45

Zadnja izmjena: 30.05.2016. 13:47

Foto: Ilustracija

Iza nas je buran vikend s obzirom na kriminalne radnje u Varaždinskoj županiji. Tako su policijski službenici imali pune ruke posla, a zabilježeno je čak 5 provala i pljački na području Varaždinske županije. 

Policijski službenici policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 18-godišnjaka. Sumnja se da su u subotu 28. svibnja oko 2.30 sati u ulici Braće Radić u Svetom Đurđu provalili u trgovinu vlasništvo jednog trgovačkog poduzeća sa sjedištem u Varaždinu. U trgovini su uzimali razne artikle, gdje su zatečeni po policijskim službenicima i privedeni u policijsku postaju. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih su policijski službenici podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo Teške krađe nadležnom državnom odvjetništvu.

Od 25. do 27. svibnja u ulici Pavleka Miškine u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u prodajni salon, koji je u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu. Iz prodavanice je otuđio bušilicu, a iz aparata za napitke je otuđio novac. Visina materijalne štete će se utvrditi naknadno. 

U četvrtak, 26. svibnja u Jakopovcu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću vlasništvo 56-godišnjakinje, iz koje je otuđio novčanik sa dokumentima i novcem. Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna. 

U subotu, 28. svibnja u poslijepodnevnim satima na parkiralištu ispred jednog hotela u Varaždinskim Toplicama, nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo kojim se koristi 48-godišnjak. Iz vozila je otuđio novčanik sa dokumentima i novcem. Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna.

Tijekom noći, s 28. na 29. svibnja u Zavojnoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo u vlasništvu 76-godišnjaka, iz kojeg je otuđio nekoliko ribolovnih štapova. Visina materijalne štete se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Komentari