U Vrbanovcu poplavljene ceste i kuće, a stradala i farma pilića

Objavljeno: 16.09.2014. 00:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Filip Šmrček

Izvor: galerija-images/vrbanovec poplave

Poplave nije izbjeglo ni mjesto Vrbanovec, u sastavu općine Martijanec, a mještani su zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvima noćima gradili zečje nasipe.

Kako su nam javili čitatelji, prvo je u noći s petka na subotu u pola dva ujutro mještane donjeg dijela Vrbanovca poplavio potok koji prolazi ispred kuća. Bilo je toliko vode, da su dva dvorišta bila potpuno poplavljena.

Voda je bila i na cesti u dužini dvjesto metara s jedne i druge strane kuća. Mještani su se ubrzo skupili te su sa DVD-om Vrbanovec cijelu noć gradili začje nasipe da obrane kuće. Na nekoliko sati bila je zatvorena cesta. U noći sa subote na nedjelju, probudila nas je uzbuna i to već oko ponoći. Opet, na istom mjestu u donjem dijelu Vrbanovca branile su se kuće od nabujalog potoka. Cesta i kuće opet su bile pod vodom u visini 10 do 15 centimetara, a negdje i više – ispričao je Filip iz Vrbanovca.

Potopljena je i farma pilića "Koka" na početku Vrbanovca. Svi peradarnici su potpuno poplavljeni, a sa subote na nedjelju evakuirani su i pilići. Ni najstariji mještani ne pamte ovakve poplave. Kao i u mnogim poplavljenim mjestima, najveći je problem u tome što se u potok, koji se nalazi u donjem dijelu Vrbanovca, slijeva sva voda iz svih kanala u Vrbanovcu, a glavni kanal koji vodi prema rijeci Plitvici je potpuno neuređen te tu dolazi do začepljenja i plavljenja farme, kuća i ceste.

 {gallery}vrbanovec poplave{/gallery}

Komentari