Ubojici Krunoslava Kontreca šest mjeseci u psihijatrijskoj ustanovi

Objavljeno: 31.01.2012. 15:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Ubojici Krunoslava Kontreca, Krešimiru Marodiju, danas je u Varaždinu određeno zadržavanje u psihijatrijskoj ustanovi u trajanju od šest mjeseci.

Na varaždinskom Županijskom sudu donesena je presuda u slučaju ubojstva Krunoslava Kontreca (36) iz Turčišća koji je ubijen u srpnju 2010. godine, a za čijim se tijelom tragalo čak 15 mjeseci.

Ubojica Krešimir Marodi (39) je Kontreca ubio hicima iz automatske puške na mostu u međimurskom mjestu Turčišće i zatim njegovo tijelo zakopao u zapuštenom polju udaljenom kilometar i pol od mjesta ubojstva.

Umjesto zatvora ubojici je određeno zadržavanje u psihijatrijskoj ustanovi u trajanju od šest mjeseci jer je utvrđeno da je ubojstvo počinio u stanju paranoidne shizofrenije. Produljen mu je pritvor jer je po ocjeni sudskog vještaka opasan za okolinu.

Kontrec nestao na ribolovu

Krunoslav Kontrec ubijen je u srpnju 2010. godine. Majci je rekao da ide pecati, a nakon što se više od 24 sata nije vratio kući, prijavila je nestanak. Iako njegovo tijelo tada nije pronađeno, na mostu u Turčišću pronađeno je dovoljno dokaza koji su upućivali na to da je ubijen.

Nekoliko dana kasnije uhićen je Krešimir Marodi u čijoj je kući u Domašincu ispod kreveta pronađena automatska puška. On je na suđenju ustvrdio da mu je pušku netko bacio u dvorište, a on ju je sklonio i pospremio ispod kreveta jer je bio uplašen budući da se nikad prije nije susreo sa oružjem.

Tijelo pronađeno 15 mjeseci kasnije

S obzirom da su policajci skupili dovoljno dokaza, suđenje za ubojstvo počelo je prije nego li je pronađeno tijelo Krunoslava Kontreca. To se konačno dogodilo 15 mjeseci nakon ubojstva kada su supružnici Andrija i Katarina Barić tijekom obrađivanja svog polja u Donjem Hrašćanu zamijetili mrtvo tijelo.

DNA analizom utvrđeno je da se radi o Krunoslavu Kontrecu.

Sud nije utvrdio motiv ubojstva

Marodi je tijekom suđenja tvrdio da nije kriv. Branio se šutnjom iako je i tijekom istrage i na glavnoj raspravi iznio svoju obranu.

Na sudu nije utvrđen motiv zašto je ubio Kontreca niti kako je njegovo mrtvo tijelo uspio prenijeti na polje kilometar i pol udaljeno od mjesva ubojstva i zakopati ga.

Komentari