Uhvaćena banda maloljetnika koja je uništavala poslovne prostore

Objavljeno: 30.09.2014. 15:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalistička istraživanja i razriješili četiri kaznena djela koja su u poduzetničkoj zoni „Jug 1“ u Kotoribi počinjena na štetu više poduzeća, a riječ je o djeci iz Kotoribe.

Sumnja se tako da je kazneno djelo teške krađe u pokušaju u vremenu sa 22. na 23. rujna na štetu poduzeća iz Čakovca počinilo sedmero djece iz Kotoribe. Ona su provalila u prostorije poduzeća, gdje su razbacali i razbili informatičku i mjernu opremu, te namještaj, ali nisu ništa ukrali te napravili štetu od nekoliko stotina tisuća kuna. U isto poduzeće provalili su od 4. do 6. kolovoza,  ovaj pu troje njih te provalili u kontejner i ukrali monitor te tipkovnicu računala. Materijalna šteta u ovom se kaznenom djelu cijeni na više stotina kuna.

Također sumnja se da je kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari na štetu istog poduzeća iz Čakovca u vremenu od 20. do 21. rujna počinilo šestero djece koja su kamenjem razbila stakla na zgradi i na radnom stroju, čime su vlasnika oštetila za više tisuća kuna.

Kazneno djelo teške krađe od 18. do 22. rujna na štetu poduzeća iz Samobora počinilo osmero djece iz Kotoribe koji su preskočili ogradu i potom provalili u prostorije poduzeća, odakle su ukrali magnetnu bušilicu, kutnu brusilicu, razni sitni alat, 3 fotoaparata, 2 službena mobitela i zaštitnu odjeću i obuću.
Vlasnika su time oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Dio predmeta koji su ukradeni oduzeti su od počinitelja i vraćeni vlasnicima ,a prema svoj djeci će se radi počinjenih kaznenih djela dostaviti posebna izvješća Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari