Crna kronika

Ukinut istražni zatvor 39-godišnjaku zbog spolne zlouporabe djeteta, podnijeta žalba

Objavljeno: 02.08.2023. 08:42

Zadnja izmjena: 02.08.2023. 08:42

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je 25. srpnja žalbu protiv rješenja kojim je Općinski sud u Varaždinu ukinuo istražni zatvor i pustio na slobodu 39-godišnjeg hrvatskog državljanina nakon donošenja prvostupanjske nepravomoćne presude kojom je oglašen krivim zbog dva počinjena kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine i osam mjeseci.

Kako navode iz Državnog odvjetništva RH, sud je ukinuo istražni zatvor optuženiku i odredio mjere opreza zabrane približavanja i komuniciranja sa žrtvom uz obrazloženje da su mjere opreza dovoljne za otklanjanje opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, unatoč činjenici da je Županijski sud u Varaždinu svojom odlukom donesenom samo tri dana prije donošenja pobijanog rješenja Općinskog suda u Varaždinu, potvrdio opravdanost istražnog zatvora.

U podnesenoj žalbi pobija se odluka suda o ukidanju istražnog zatvora jer državno odvjetništvo smatra da je i nadalje, kao i do sada, samo istražnim zatvorom moguće otkloniti opasnost od ponavljanja kaznenih djela, kako je to opravdano utvrdio i viši sud.      

Komentari