Ukradene brončane cijevi vrijedne više desetaka tisuća kuna

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 31.03.2014. 13:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o nekoliko krađa koje su se u proteklom razdoblju dogodile na području Varaždinske županije.

U petak, 28. ožujka, tijekom prijepodneva, nepoznati je počinitelj otuđio novac iz kuće u Vinogradskoj ulici u Kelemenu, vlasništvo 82-godišnjakinje. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 14. do 17. ožujka, nepoznati je počinitelj iz poduzeća u Gospodarskoj ulici u Varaždinu, otuđio preko tisuću kilograma raznih cijevi od bronce. Materijalna se šteta procjenjuje na više desetaka tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U subotu, 29. ožujka u poslijepodnevnim satima, na parkiralištu mjesnog groblja u Lepoglavi, nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo vlasništvo 53-godišnjakinje, te otuđio torbu. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je osam prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Hrašćici, Varaždin Bregu, Ivancu, Svetom Petru i u ostalim slučajevima u Varaždinu, a radi se o događajima  vezanim uz buku, viku i galamu, naročito drsko i nepristojno ponašanje, tučnjavu u ugostiteljskim objektima i na ulici, te vrijeđanju i omalovažavanju ovlaštenih službenih osoba.

Također je zabilježeno pet prekršaja nasilničkog ponašanja u obitelji i to u Sračincu, Vrbanovcu, Lepoglavi i u dva slučaja u Varaždin Bregu.

Komentari