CRNA KRONIKA

Ukrajinac naletio na kolonu na autocesti nastalu zbog ranije nesreće

Objavljeno: 13.08.2023. 11:11

Zadnja izmjena: 13.08.2023. 17:28

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Policijska uprava varaždinska izvijestila je da se u subotu oko 15,40 sati na autocesti A-4, dogodila prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Kako navode u današnjem izvanrednom priopćenju, 25-godišnju državljanin Ukrajine upravljao je osobnim vozilom autocestom iz smjera Novog 
Marofa u smjeru Varaždina, lijevom prometnom trakom. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, odnosno zaustavljene kolone vozila zbog prometne nesreće, izgubio je nadzor nad 
upravljačem. Pritom je došlo do rotacije vozila i udara stražnjeg dijela vozila u stražnji do osobnog vozila kojim je upravljao 42-godišnjak, koji je bio zaustavljen u koloni vozila. 

Udareno se vozilo uslijed udara također zarotiralo i stražnjim desnim dijelom 
udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u koloni upravljao 37-godišnji državljanin Češke, nakon čega je udarilo u zaštitnu ogradu. Zbog višestruke rotacije, osobno vozilo 25-godišnjaka je lijevim bočnim dijelom udarilo u stražnji desni dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru desnom prometnom trakom upravljao 34-godišnji državljanin Mađarske.

U prometnoj je nesreći ozlijeđen 25-godišnji vozač i 41-godišnja putnica iz vozila 42-godišnjaka. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno, navode iz PU varaždinske.

Komentari