još jedna prevara

Uplatio pozamašan iznos da mu uvezu auto iz Njemačke - do danas ni auta, ali ni novaca

Objavljeno: 17.05.2023. 11:31

Zadnja izmjena: 17.05.2023. 11:31

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 42-godišnjaka da je prevaren pri kupnji vozila preko interneta.

Kako navode iz Policijske uprave varaždinske, prema prijavi, on je 20. travnja ove godine na jednoj Internet stranici za oglašavanje vozila, pronašao oglas o prodaji osobnog vozila koje je odgovaralo njegovim zahtjevima. Nakon što je stupio u kontakt s prodavačem vozila putem e-maila, isti je izjavio da on živi u Grčkoj, dok se vozilo nalazi u Njemačkoj. Tom mu je prilikom predložio jedno poduzeće koje će provesti transakciju plaćanja i dostaviti vozilo, kako bi sve bilo sigurno za obojicu.

U kontaktu s predloženim poduzećem, navedeni su mu potvrdili da se vozilo nalazi kod njih i dostavili upute o provedbi transakcije. Temeljem navedenog, prijavitelj je početkom svibnja uplatio iznos od 8.500 eura na dostavljeni broj računa te od poduzeća zaprimio potvrdu o uplati, kao i termin za isporuku vozila, no nakon toga ne može više ni na koji način stupiti u kontakt s prodavateljem niti spomenutim poduzećem, niti mu je prema dogovoru, dostavljeno vozilo.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela i pronalasku počinitelja.

Komentari