Varaždin: U prometnoj nesreći ozlijeđena 36-godišnja biciklistica

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 01.08.2013. 15:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Jučer, 31. srpnja oko 6:55 sati dogodila se prometna nesreća u Sportskoj ulici u Varaždinu u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Upravljajući osobnim vozilom 41-godišnjakinja iz dvorišta započela je radnju uključivanja u promet na kolnik, a da se prije započinjanja te radnje nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, vodeći pri tome računa o položaju  vozila, te smjeru i brzini kretanja.

Tom prilikom je prednjim djelom vozila udarila u lijevi bočni dio bicikla kojim je nogostupom s lijeve strane kolnika upravljala 36-godišnjakinja, a koja se u tom trenutku uključivala na kolnik kolnog ulaza, a da se nije pritom uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Od jačine udara vozačica bicikla je izgubila kontrolu nad upravljačem i pala na kolnik te je zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin, dok ozljede za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 31. srpnja u 16:20 sati dogodila se prometna nesreća na županijskoj cesti između mjesta Kapela Podravska i Slokovec u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Muškarac starosti 66 godina je pod utjecajem alkohola od 0.71 g/kg upravljao osobnim vozilom iz smjera Kapele Podravska u smjeru Slokovca gdje nije prilagodio brzinu kretanja svog vozila stanju i uvjetima na kolniku, te je u blagom desnom zavoju vozilom zahvatio lijevu bankinu i sletio u desni cestovni jarak nakon čega je došlo do prevrtanja vozila na krov.

Vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Komentari