Varaždinac švercao Viagru iz BiH i prodavao je na području Varaždina i Međimurja

Objavljeno: 13.12.2012. 13:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Muškarac (44) s varaždinskog područja osumnjičen je da je organizirao šverc lijekova za poboljšanje seksualne potencije iz Bosne i Hercegovine te ih zatim preprodavao na području Varaždina i Međimurja.

Varaždinac (44) je unutrag dužeg vremenskog razdoblja od nepoznatog muškarca s područja BiH naručivao veću količinu spomenutih lijekova te zatim s njim dogovorio da se lijekovi ilegalno prebace u Hrvatsku.

Sukladno narudžbama, nepoznati je muškarac nabavljao tražene lijekove te ih zatim predavao dvojici državljana BiH starosti 52 i 35 godina koji su ih kao vozači autobusa, uz novčanu naknadu koju su primali od spomenutog muškarca, ilegalno prebacivali preko graničnog prijelaza Županja u Hrvatsku, bez prijavljivanja nadležnim tijelima.

Lijekove su predavali organizatoru cijele akcije, 44-godišnjem Varaždincu, koji ih je zatim preprodavao osmorici muškaraca s područja Varaždinske i Međimurske županije starosti od najmanje 36 do najviše 60 godina koji su ih dalje preprodavali krajnjim korisnicima.

Pretragama domova i vozila kojima se koriste 44-godišnjak i njegovih osam „dilera“, pronađeno je tristotinjak kutija raznih lijekova, 328 šteka raznih cigareta bez nadzornih markica Republike Hrvatske te 21,5 kilograma rezanog duhana.

Organizator akcije i osmorica „dilera“ su uhićeni te će uz kaznene prijave zbog nedozvoljene trgovine i izbjegavanja carinskog nadzora biti dovedeni u Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu. 

Komentari