Varaždinski vikendaši u nedjelju spašavali od požara drvene kućice na Dravi

Objavljeno: 14.12.2015. 18:40

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 08:13

Foto: Foto čitatelja

Četvorica hrabrih Varaždinaca u nedjelju su se uhvatili u koštac s plamenom koji je prvo progutao drvenu vikend kuću kod starog ušća rijeke Drave. Naime, kako nam javljaju čitatelji eVaraždina, požar je zaprijetio i drugim kućicama koje su spasili polijevanjem...

Požar u drvenoj vikend kućici je izbio na predjelu Zrinskog (kod jezera) oko 17.30 sati i zahvaljujući intervenciji nas nekolicine prisebnih "Dravača" spriječeno je širenje požara na druge vikendice do dolaska vatrogasaca, navode čitatelji našeg portala.

- Na špici ulaza zrinskog u akumulacijsko jezero kućice ima dosta Varaždinaca te smo se i mi tu zatekli. Navodno je uzrok požara u kućici koja je izgorjela bio ostavljena vatra u peći. Vlasnika nije bilo u objektu, a nama nije preostalo drugo nego da priručnim sredstvima polijevamo okoliš i najbližu vikendicu koja bi se sigurno zapalila jer su njezine daske već tinjale – ističu čitatelji eVaraždina.

Iz policijskog izvješća PU međimurske doznajemo kako je u spomenutom požaru u potpunosti izgorjela vikend kuća “s natkrivenom terasom i inventarom“, a požar su lokalizirali i do kraja ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Nastala materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a s kakvim su se požarom borili varaždinski vikendaši pogledajte na fotografiji koju su poslali na adresu redakcije eVaraždina:

Komentari