Vlasnici nemoćni: Zaredale provale u restoran na Aquacityju, ne pomažu ni policijske ophodnje

Objavljeno: 08.07.2015. 11:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Restoran na varaždinskom Aqucityju je sve češće na meti lopova koji kod provala najviše štete naprave na inventaru vanjskog Beach bara, doznajemo od Zlatka Vidačeka, tehničkog direktora varaždinske ugostiteljske tvrtke Gastrocom...

Iako smo u suradnji s PU varaždinskom dogovorili pojačane dnevne i noćne obilaske kompleksa, pokazalo se da provalnicima nije lako stati na krak, rekao je Vidaček za eVaraždin.

- Varaždinsko more očigledno u posljednje vrijeme ne privlači samo izletnike i kupače, već su tu uvijek i kradljivci. Ugostiteljski objekti ih privlače jer mogu kao gosti neometano provjeriti gdje ostavljamo različiti inventar. Sve je izloženo pogledu posjetitelja među kojima se uvijek mogu naći pojedinci sa skrivenim namjerama – ističe Vidaček od kojeg doznajemo kako među provalnicima ima i mladeži.

To je lako zaključiti, ustvrdio je Vidaček, jer provalu kroz vrata ili prozor obave nestručno i ostavljaju otiske prstiju.

- Iz dosadašnjeg iskustva znamo da je dio provalnika čak u alkoholiziranom stanju nasilno ulazio u Beach bar na terasi restorana Aquacity. Na žalost, pritom nastaju veće štete na objektu i u njemu pohranjenom inventaru koje nas više koštaju od eventualno otuđene robe – tuži se Vidaček.

Inače, kako doznajemo iz PU varaždinske, njezini službenici su ovih dana dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom 18-godišnjaka, koje se sumnjiči da su u noći 15./16. lipnja, te 27./28. lipnja, provalili u spomenuti Gastrocomov ugostiteljski objekt.

Na meti im je bio vanjski šank ugostiteljskog objekta na Aquacityju, gdje su konzumirali i otuđili razna alkoholna pića.

Protiv njih će se nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava za kaznena djela teške krađe.

Komentari