Vozač kamiona svojom reakcijom spriječio veću tragediju u Novom Marofu

Objavljeno: 20.08.2012. 13:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se u noći sa petka na subotu dogodila u Novom Marofu, a koju je skrivio pijani vozač. Veću tragediju svojom je odličnom reakcijom spriječio iskusni vozač kamiona s prikolicom.

Muškarac (29) koji je skrivio nesreću je naime automobilom upravljao pod utjecajem 1,55 promila te je započeo pretjecati vozilo ispred sebe u nepreglednom prijevoju.

Iz drugog smjera je u tom trenutku naišlo teretno vozilo s prikolicom kojim je upravljao 47-godišnjak, a koji je na vrijeme uočio potencijalnu opasnost i bio dovoljno pribran da brzo skrene u desno na parkiralište.

Na taj način izbjegao je frontalni sudar no nesreću ipak nije uspio. Pijani je vozač svojim automobilom naime udario u dio prikolice teretnog vozila.

Njegov automobil je u velikoj brzini odbačen u desno gdje je udario u bočni dio osobnog vozila kojim je upravljao 28-godišnjak.

Zanimljivo, vozač koji je skrivio nesreću pritom nije zadobio ni ogrebotinu, a ozlijeđena je putnica (26) iz njegovog vozila kojoj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Komentari