mošt u vrenju

ZBELAVA Muškarac se u podrumu otrovao ugljičnim monoksidom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.09.2019. 11:07

Zadnja izmjena: 26.09.2019. 11:31

Prema informacijama iz policije, jučer se u Varaždinskoj ulici u Zbelavi u podrumskim prostorijama, muškarac starosti 76 godina, otrovao ugljičnim monoksidom.

Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo u podrumu gdje se nalazilo više stotina litara mošta u vrenju, a prilikom udisanja navedenog plina u zatvorenom prostoru nastalog tijekom vrenja.

Uslijed navedenog, 76-godišnjak je izgubio svijest i pao na pod, gdje je pronađen od strane građanina, nakon čega je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja

Podrume treba prozračivati te se ne preporuča samostalan ulazak u vinski podrum, obzirom da u sredini zasićenoj ugljičnim dioksidom udisaji postaju sve duži jer organizmu nedostaje kisika pa zbog toga može doći do gubitka svijesti pa i smrti. Prisutnost ugljičnog dioksida u podrumu može se utvrditi paljenjem svijeće, a ugasi li se ona odmah to je znak da u podrumu ima više ugljičnog dioksida pa ga je potrebno prozračiti. Osim toga, osobe koje su konzumirale alkohol u većoj mjeri također ne bi smjele ulaziti u podrum, jer je bitno smanjena sposobnost rasuđivanja i takve osobe ne prepoznaju opasnost kojoj se izlažu.

 

Komentari