Zbog alkohola i neprilagođene brzine sletio u betonski most

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 03.03.2014. 12:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U subotu, 1. ožujka u 17:05 sati u mjestu Svibovec Toplički dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba, izvijestila je varaždinska policija.

Muškarac starosti 39 godina osobnim je vozilom, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.03 g/kg, upravljao državnom cestom D-25 iz smjera Ludbrega u smjeru Varaždinskih Toplica, gdje je zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola u lijevom oštrom zavoju izgubio kontrolu nad upravljačem vozila te je prednjim djelom vozila udario u betonski most.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinske Toplice, koji su ozlijeđenog vozača izvadili iz vozila. Medicinska pomoć vozaču je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U petak, 28. veljače u 23 sata u mjestu Gačice, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.97 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita upravljao 31-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku postaju Ivanec te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U nedjelju, 2. ožujka u 21:20 sati u Miškininoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Policijske postaje prometne policije Varaždin, zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.69 g/kg upravljao 44-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku postaju Varaždin, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Inače, tijekom proteklog se vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo ukupno 10 prometnih nesreća i to devet prometnih nesreća s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

U kontroli prometa tijekom vikenda ukupno je utvrđeno 196 prekršaja u prometu, od čega ih se najviše - 103, odnosilo na brzinu.

Komentari