kraj varaždina

Zbog ljubomore 77-godišnjak fizički napadao ženu, teško ju ozlijedio pa 'zaradio' optužnicu

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenog djela kojim okrivljenik prijeti, navode iz DORH-a...
Objavljeno: 26.07.2023. 08:41

Zadnja izmjena: 26.07.2023. 08:49

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 21. srpnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 77-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenih kaznenih djela nasilja u  obitelji, teške tjelesne ozljede i prijetnje.

Kako su izvijestili iz Državnog odvjetništva RH, okrivljenog 77-godišnjaka tereti se da je od travnja 2021. do svibnja 2023. godine, u mjestu kraj Varaždina, teško kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji tako da je zbog 
ljubomore učestalo fizički napadao, grubo vrijeđao i omalovažavao svoju 75-godišnju suprugu te joj zabranjivao izlazak iz kuće i korištenje telefona. Okrivljenika se tereti i da je 25. svibnja 2023., uz prijetnje smrću bio fizički nasilan prema supruzi te joj nanio tešku ozljedu (krvarenje unutar moždane ovojnice).

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenog djela kojim okrivljenik prijeti, navode iz DORH-a.

Komentari